Уличните уметници од „Статуа Фест“ дадоа посебен белег на „Прочка 2019“

Покрај дефилето на детскиот карневал, вториот ден од „Прочка 2019“ го одбележа и настапот на уметниците од „Статуа фест“ кои со живи статуи направија интерактивен перфомас за посетителите на карневалот во Прилеп. 

Уметниците од „Статуа фест“ продолжуваат со својот и во текот на утрешниот ден, кога ќе биде и главното дефиле на „Прочка 2019“. 

Во прилог погледнете ја галеријата од настапот:

 • DSC 0017
 • FAN 2772
 • OLI70313
 • OLI70332
 • DSC 0204
 • DSC 0241
 • DSC 0275
 • DSC 0118
 • DSC 0123
 • IMG 1428
 • IMG 1635
 • IMG 1653
 • IMG 1530
 • OLI79916
 • OLI79864
 • OLI79894
 • DSC 0181
 • FAN 2843