Доделени наградите за најдобрите маски на карневалот „Прочка 2019“

Доделени наградите за најдобрите маски на карневалот „Прочка 2019“

Со забава под маски во ресторанот „Ла Каса Гранде“ и доделување на дипломи и награди на најуспешните заврши  18 –тото издание на карневалот  „Прочка 2019“.

Уличните уметници од „Статуа Фест“ дадоа посебен белег на „Прочка 2019“

Уличните уметници од „Статуа Фест“ дадоа посебен белег на „Прочка 2019“

Покрај дефилето на детскиот карневал, вториот ден од „Прочка 2019“ го одбележа и настапот на уметниците од „Статуа фест“ кои со живи статуи направија интерактивен перфомас за посетителите на карневалот во Прилеп. 

Уметниците од „Статуа фест“ продолжуваат со својот и во текот на утрешниот ден, кога ќе биде и главното дефиле на „Прочка 2019“.

Креативност, традиција и мајтап на карневалот „Прочка 2019“ во Прилеп

Креативност, традиција и мајтап на карневалот „Прочка 2019“ во Прилеп

Во пријатна атмосфера, со многу сонце, извонредна посетеност на улиците и поддршка колку од прилепчани, но и многу од туристите – љубители на карневали, кои што денеска беа во Прилеп, измина „Прочка 2019“.

Детскиот карневал „Прочка 2019“ ги воодушеви посетителите

Детскиот карневал „Прочка 2019“ ги воодушеви посетителите

Весело и разиграно, со насмевки и позивна енергија каква што само најмладите знаат да емитуваат, помина вториот ден од „Прочка 2019“, каде децата и нивните наставници од прилепските основни училишта и градинките настапија со 15 групни и поединечни маски.

Најмладите повторно ја покажаа својата детска креативност во пренесувањето на пораки преку маски. 

 • DSC 0017
 • FAN 2772
 • OLI70313
 • OLI70332
 • DSC 0204
 • DSC 0241
 • DSC 0275
 • DSC 0118
 • DSC 0123
 • IMG 1428
 • IMG 1635
 • IMG 1653
 • IMG 1530
 • OLI79916
 • OLI79864
 • OLI79894
 • DSC 0181
 • FAN 2843