• petok 2017
  • sabota 2017
  • nedela 2017

ПРОГРАМА - 16ТИ МЕЃУНАРОДЕН ПРИЛЕПСКИ КАРНЕВАЛ - ПРОЧКА 2017

Датум: 22 ФЕВРУАРИ 2017 (среда)
11:00 часот:

конференција за медиуми на тема
„Информација за програмата на карневалот“
Локација: Општина Прилеп

Датум: 24 ФЕВРУАРИ 2017 (петок)

12:00 часот:
ИЗЛОЖБА на рачноизработени трaдиционални маски
Локација: Центар за култура „Марко Цепенков“ Ликовен салон

Датум: 25 ФЕВРУАРИ 2017 (сабота)

10:00 часот:
Прва меѓународна научна конференција на тема:
Обреди и фестивали под маски на Балканот-традиција, состојба, тенденција
Локација: Хотел Кристал Палас
12:00 часот:
Детски карневал
- музичка програма и настап на жонлери, кловнови, акробати ...
12:30 часот:
Дефиле на учесници до 14 години
Локација: - Плоштад Методија Андонов - Ченто
16:00 часот:
Меѓународна научна конференција

Датум: 26 ФЕВРУАРИ 2017  (недела)

13:00 часот:
Меѓународна карневалска поворка
Локација: Плоштад Методија Андонов – Ченто
15.00 часот:
Прием и размена на подароци со официјалните делегати
Локација: национален ресторан Македонска куќа
20.30 часот:
Забава под маски
Локација: Хотел Сонце Га – Ресторан Липа

Датум: 27 ФЕВРУАРИ 2017  (понеделник)

12:00 часот:
Традиционален заеднички ручек на здружението Прилепски мечкари
Локација: Манастир Св. Ѓоргија